Бурбон не терпить суєти. Погрійте келих у долонях, розпробуйте аромат, потім зробіть ковток і трохи потримайте напій у роті для повноти сприйняття смаку. Після ковтка видихніть одночасно через рот і ніс. Відчуття відрізнятимуться залежно від міцності напою, терміну витримки та навіть бренду.
Заповнюйте келих напоєм лише на чверть, а після закінчення – нічим не закушуйте. Загальна температура для добре витриманого напою – кімнатна. Для цього достатньо погріти наповнену склянку в руці. Подібний вигляд бурбона прийнято пити у абсолютно чистому вигляді, нічим не розбавляючи.
Ідеальна температура для дегустації напою – +18-20°С. Так найкраще розкривається букет смаків та ароматів. А щоб детально відчути кожну нотку, потрібно трохи потримати склянку в долонях – коли напій нагріється, розкриються усі його смакові якості.