Для приготування відвару взяти одну склянку зерна, всипати в емальовану ємність. Варити 15 хвилин|мінути|, заливши 1 літром води. Охолоджений відвар процідити і вживати по 100-200 мл. 3 рази на день до їди.Jul 19, 2019
Необхідно 2 склянки вівса залити літром холодної води. Потім наполягти. Через добу нагріти, довести до кипіння та підтримувати слабкий вогонь. Після цього витримати ще день, процідити.
Овес зміцнює імунітет і справляється з вірусними захворюваннями, допомагає організму швидше одужувати. Маючи потогінну дію, овес знижує температуру в період хвороби. Лікування печінки – одна з ключових можливостей злаку. Печінка чиститься спеціальними відварами.
Залити склянкою гарячої води та поставити на 5 хвилин на вогонь. Остудити, процідити та приймати по 1/3 частини склянки за 15 хвилин до їди. Корисно вживати його протягом 30-40 діб.