bulgur), булгор, бурголь, бургуль (араб. برغل), бургель, гургур, плігурі (грец. Πλιγούρι) – крупа з обробленої окропом, висушеної та роздробленої пшениці. Широко використовується на Близькому Сході, Кавказі, Півдні Росії, Балканах, півночі Індії та в Пакистані, де він називається далією.
Булгур – це зерна пшениці, які пропарюють, а потім підсушують та дроблять. В результаті виходить тверде зерно з тонким горіховим присмаком та ароматом.
Відмінність булгура і перловки полягає у різному вмісті вітамінів та мінералів. Зміст більшості елементів у перлівці менше, але в ній є мінерали, яких немає в булгуре: кобальт, молібден, фтор та хром. Крупа рідко використовується в кулінарії, оскільки інші злаки набагато популярніші.
Замінники булгура
- Гречана крупа Гречка – це древній псевдозлак, який насправді є насінням трав'янистої рослини сімейства Гречані. …
- Рис Рис — універсальний та недорогий замінник булгура. …
- Пшоно Пшоно отримують із зернової культури проса. …
- Перлова крупа …
- Кускус …
- Орзо …
- Полба …
- Кіноа