Відсутність вологи в продукті полегшує засвоєння та перетравлення, дає тривале відчуття ситості. У дієтичному харчуванні сухарі дозволяють контролювати апетит та притупляти почуття голоду. Вони активно впроваджуються в лікувальні схеми харчування при всіляких кишкових бактеріальних інвазіях та ротавірусній інфекції.Aug 28, 2019
При занадто частому їх вживанні можливі розлади шлунково-кишкового тракту та запори. Також слід бути обережними тим, хто страждає на виразкові хвороби. Їм повністю протипоказані сухарі з житнього борошна, а також варто вживати пшеничні сухарі якомога рідше.
Сухаріки і чіпси шкідливі тим, що в них міститься надмірна кількість солі. Великий вміст солі в організмі призводить до того, що можуть розвинутись проблеми з серцем, тиском, так само може з'явитися ожиріння, затримка рідини та порушення розвитку кісток у дитячому організмі.
Велика кількість цукру у харчуванні, різкі перепади його рівня крові викликають порушення роботи нейронів, від чого виникає помилковий апетит і переїдання. Порушується ліпідний обмін, зростає рівень холестерину в крові, проникність судин, ризик атеросклерозу, серцево-судинних захворювань.