Як змінюється калорійність макаронів при варінні?

Калорійність макаронних виробів зазвичай також зменшується при варінні, тоді як вага їх, навпаки, збільшується. Якщо сухі містять близько 350 ккал на 100 г, то готовому вареному вигляді – близько 175 ккал.Feb 4, 2021

Калорійність готових макаронів співвідноситься до калорійності сухих як 1 до 2, тобто. калорійність 100 г сухого продукту розділити на 2 – це калорійність 100 р.

Крупи, макарони, незважаючи на свою високу калорійність у сирому вигляді, при варінні сильно збільшуються в обсязі, за рахунок чого знижується їх калорійність – У середньому в три рази.

Зважуємо крупу в сухому вигляді, до приготування, наприклад, 300 г. Потім готуємо, І зважуємо повністю готову кашу, наприклад, вийшло 860 р. Тепер 860 ділимо на 300, і отримуємо якийсь коефіцієнт «розбухання» продукту, в даному випадку він дорівнює приблизно 2,9. Тобто гречка набухла у 2,9 раза.

Related Post

Як правильно говорити сторицею чи сторицею?Як правильно говорити сторицею чи сторицею?

Це застаріле слово походить від давньоруського сториця, утвореного від числівника «сто», і буквально означає «стократно». Сториця у випадку означала якесь відшкодування будь-якої втрати, в сто разів перевищує її. отримати винагороду,

Яка капуста Романеско на смак?Яка капуста Романеско на смак?

Порівняно з кольоровою капустою і броколі, романеско ніжніша за текстурою і має більш м'який вершково-горіховий смак, без гіркої нотки. Капуста романеско містить вітаміни С, К, А, які зміцнюють стінки судин