А тепер ми розповімо, як правильно відварити заморожені кальмари без розморожування: потрібно просто опустити їх у киплячу воду на одну хвилину, вимкнути вогонь, а потім потримати у воді ще 3-4 хвилини.Jan 28, 2015
Заморожені кальмари необхідно варити менше трьох хвилин чи більше півгодини. Після 30-хвилинної варіння їхнє м'ясо знову стане ніжним і м'яким, проте при цьому досить сильно втратить в обсязі та вазі.
Поставте посуд на плиту та увімкніть середній вогонь. Коли вода прогріється, трохи посоліть, а коли закипить, відразу вимкніть і виловіть тушки. Як і багато інших морепродуктів, кальмари погано переносять термічну обробку. Якщо молюска довго варити, м'ясо буде жорстким, немов гумова підошва.
Якщо ви купили неочищених молюсків, то після видалення нутрощів, швидко зняти плівки допоможе короткочасне занурення в окріп: Для цього в каструлі закип'ятіть воду, додайте сіль та спеції до смаку. За допомогою кулінарних щипців по черзі опускайте кальмари на 5-10 секунд.